Muslimer

Ok, denne bloggposten var jo nødt til å komme før eller senere. Jeg trodde jeg skulle holde meg for god til det, men etter å ha skummet gjennom endel nyhetssaker, bloggposter, twitter og facebook oppdateringer klarer jeg ikke mer av dette.

Jeg omgås muslimer hver eneste dag, og tilbringer nok mer tid sammen med de som tilhører denne religionen enn de fleste nordmenn. Jeg har gode venner som jeg respekterer som er muslimer og mange som har vokst opp med Islam.

Så når jeg leser mye av det som kommer ut på internett i diverse medier, så blir jeg utrolig lei meg på deres vegne. Jeg blir flau over den holdningen så mange synes å ha til mennesker som ikke er så forskjellige fra oss. Det er så mange hatfulle ord der ute, som er urettferdige og dømmende. Jeg blir lei meg og sint av å vite at så mange nordmenn har sånne holdninger ovenfor mine venner. De har aldri gjort noen noe vondt, flere av de har måttet flykte fra sine hjem i frykt for å bli drept, ingen av de sympatiserer med ekstremister, ingen av dem har skadet et annet menneske. Deres liv har blitt ødelagt av terror, som de har opplevd i sine hjemland. Terror utført av ekstremister. Så sitter vi her trygt og godt, og dømmer DEM fordi VI er redde for terror, og anklager DEM for å være terrorister. Vi kan ikke begynne å forestille oss hva terror er engang!

Jeg vet det finnes mennesker der ute som hater dem bare fordi de vender seg mot Mekka 5 ganger om dagen. Det er ubegripelig, og jeg blir skamful og trist på vegne av mine landsmenn.

Jeg skriver ikke dette innlegget fordi jeg vil yppe til debatt eller diskusjon, det er jeg ikke interessert i, for mine erfaringer og meninger kan ingen endre. Jeg vil bare at det skal finnes noe positivt der ute, jeg vil bare vise min støtte.

Reklame

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “Muslimer

 1. VG.no har i dag et typisk eksempel på hva som er galt med muslimer og islam:

  http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10079990

  Problemet er ikke at religiøse ledere i Malaysia begynner å legge seg opp i designet på den norske landslagsdrakten. Det er bare som forventet.

  Problemet er at Moa ikke vil uttale seg. For meg er det uforståelig at det er mulig å svare noe annet enn at man er stolt over å bære den norske landslagsdrakten.

 2. Jeg har ikke sittet meg så veldig inn i dette her og vil egentlig ikke det heller må jeg innrømme. Men jeg kunne virkelig ikke vært mer enig med deg og det du skriver. Jeg er selv personlig kristen, men når jeg hører rasistiske kommentarer rettet mot muslimer blir jeg så sur! Jeg vet selv hvor viktig det er for meg og få respekt og vet derfor også hvor viktig det er å vise det også. Bra innlegg!

 3. Problemet er at ikke alle muslimer som bor i Norge er like hensynsfulle og tolerante.

  Problemet er at de tre som nylig ble arrestert for terrorplaner var muslimer. De som mener at homofile ikke kan gå hånd-i-hånd på Grønland fordi det er et «flerkultuelt» område er muslimer. Alle de som sprenger seg selv i luften, for å skade og drepe flest mulig rundt seg er muslimer.

  Kristendommen er ikke uten sine svin på skogen, men Islam i dag er på mange måter der kristendommen var i middelalderen.

  • Det er ikke bare muslimer som er homofober, det er et problem som er utbredt blandt de fleste religioner og samfunn, desverre.

   Det å omtale mennesker i grupper, «muslimer», «kristne», «homofile» er sånn og sånn er en uting i seg selv. Det er det jeg vil fram til. Jeg vil se en slutt på utsagn som «muslimer er farlige» eller den som florerer i kommentar felt og blogg innlegg «muslimer er sjuke i hue, Mohammed, nøff, nøff». Det er så hatefult at jeg blir kvalm.

   Jeg annerkjenner selvfølgelig at islamisme, fanatikere og ekstremister er et problem, men det er like mye et problem for majoriteten av muslimene også.

   • Det er mulig å være mot de negative sidene med islam, og samtidig innse at kristne har sine svin på skogen.

    Det er også mulig å være mot de rare og negative sidene med religioner, men samtidig være venner med menneskene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s