Borderline bitch?

Fredag var jeg hos legen. Fortalte henne at jeg trodde jeg var i en dårlig fase nå, og at jeg var redd for å bli enda dårligere. Hun var ikke enig. Hun mente at det jeg opplever nå er etterreaksjoner etter juleferien min hos pappa. Som hun sa «Det å møte faren sin etter 3 år er som å stikke hånda i et vepsebol, og det er en konsekvens du må ta hvis du ønsker å ha kontakt med han». Jeg tror jeg er uenig med henne, men jeg er ikke helt sikker. Vet ikke hva som er normalt og ikke, det er vanskelig. Så legen mente jeg måtte bruke tid på å akseptere at dette ikke er en del av sykdommen min, men en del av et vanlig følelsesregister.

Jeg er uenig fordi jeg synes ikke det handler så mye om pappa og juleferien. Det handler mer om meg og den jeg er. Føler ikke at de ytre påvirkningene har så stor påvirkning, litt har det jo selvfølgelig. Det handler mer om dårlig selvtilitt, selvhat og angst.

I dag møtte jeg en kompis jeg ikke har sett på en stund på kafè. Vi satt og prata litt, og jeg fortalte han at jeg har fått en ny diagnose, nemlig borderline diagnosen. Responsen hans var «Å det er jo den manipulerende-bitch-diagnosen», eller noe i den dur. Så jeg spurte han om han syntes jeg er manipulerende «Ja, absolutt, men jeg er glad i deg for det» var svaret jeg fikk. Magen min knytte seg og jeg fikk tårer i øynene. Til svar sa jeg «Ja…jeg vil jo ikke være sånn. Jeg legger ikke merke til at jeg er sånn en gang. Jeg vil være snill og hyggelig…»

Kjenner på de samme følelsene fra depresjonen jeg hadde i høst, de samme tankene om hvor lite verdt jeg er. Hvor forfærdelig jeg er mot mennesker rundt meg, folk jeg er utrolig glad i, uten å i det hele tatt legge merke til det selv. Kjenner på den samme angsten, vil ikke være sammen med andre mennesker i frykt for å såre dem, eller være slem. Har mistet så mange, jeg klarer ikke å miste flere. Makter ikke det nederlaget igjen. Forstår virkelig ikke hva det er jeg gjør som er galt, forstår ikke hva det er jeg gjør feil. Har alltid trodd om meg selv at jeg var en snill og hyggelig person. En som behandlet vennene sine på en fin og god måte, som var empatisk og god mot andre mennesker. Igjen får jeg tilbakemelding på at dette ikke er fakta.

Turte ikke spørre han mer om hva han mente, eller hvilke andre dårlige kvaliteter jeg hadde. Det gjorde allerede for vondt. Vil ikke være den jeg er, men forstår ikke hvordan jeg skal være. Føler meg forvirra, maktesløs og utrolig trist. Jeg er min egen værste fiende.

Reklame

6 kommentarer

Filed under Borderline, Depresjon, Psykisk Helse

6 responses to “Borderline bitch?

 1. gjest

  Hei, du er verdifull! her kan du få litt trøst: nettkirken.no

 2. Turbiatio

  Hei, virker som om du kjemper (skriver ikke sliter) med mye av det samme som meg, jeg har laget en blogg med noen få innlegg, hvis du vil kan du ta en titt på den og kanskje hvis du er enig kan vi snakke mer sammen over mail elr noe. Jeg junne i hvertfall trengt noen å snakke med som forstår seg på problematikken som spinner i hodet fra et følelsesmessig synspunkt. Altså at noen faktisk har kjent på disse følelsene før. Bloggen min er http://www.turbatio.dinstudio.no/

 3. Dette er litt tema på bloggen min akkurat nå.

 4. Olaug Heldig

  Hei!
  Jeg bor i Trondheim. Har diagnosen bipolar. Gjetter at du har fått Zuprexa, pga vektøkningen. Jeg får i dag Orifiril og Lamictal som jeg er utrolig fornøyd med. Gjør meg ikke flat på noen som helst måte, den har heller ikke innvirkning på vekta.
  Jeg er en god del borte fra byen, men hvis du vil, kan vi ta en kaffe og prate litt.

  • Hei 🙂
   Jeg har brukt Zyprexa tidligere, og da ble jeg aldri mett. Kunne spise og spise uten å kjenne noe. Har også brukt lamictal før, uten å føle noen virkning av den, heller ingen bivirkninger. Nå bruker jeg Orifiril og Seroquel. Det er Seroquel jeg har lagt på meg av. Skal ha medisinmøte for å diskutere endringer den 11. feb. Er spent på det 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s