Stabilt?

Nå har det gått 4 måneder uten selvskadingssprekk, og det har gått gradvis bedre med meg. Føles fjernt i dag å tenke på den høsten jeg hadde. Ukontrollert selvskading, intox, innleggelser, tårer, blod, sorg og fortvilelse.

Jeg besto praksisperioden, selv om jeg var innlagt på psykiatrisk halve tiden, og gikk igjennom helvette. Det er jeg stolt av. Jeg klarte det, selv om det tok all min energi, så klarte jeg det. Nå i dag har jeg et mye mer positivt syn på meg selv og på framtiden. Den dårlige selvtilliten henger ennå igjen, men jeg klarer å håndtere den. Jeg klarer å gå ut hver dag for å møte verdenen.

Vanskelig å si hvorfor jeg har det bra nå. Sannsynligvis en kombinasjon av nye medisiner, nye venner, mer sosial kontakt med andre mennesker, større trygghet. Det har vært rykninger hvor depressive tanker har sivet ut i bevistheten, men ikke mer enn at jeg takler det. Ikke mer enn at det bare varer en dag eller to før jeg har kontrollen tilbake.

Siden jeg er bipolar så vet jeg at dette er en fase. En stabil fase hvor alt virker ok. Den store oppturen og den store nedturen er dømt til å komme før eller senere. Er jeg heldig så kan det ta årevis før det skjer, er jeg uheldig kan det allerede ha startet.

Så jeg må ta vare på de stundene der mørket er langt unna, og lyset ikke er så sterkt at det svir i øynene. Har hatt mange sånne dager i det siste. Jeg får til livet mitt igjen, jeg føler at jeg mestrer det. Og det er en god følelse. Jeg har det fint, ok og bra.

Reklame

1 kommentar

Filed under Depresjon, Hverdag, Psykisk Helse, Sykdom

One response to “Stabilt?

  1. Så utrolig godt å føle det sånn! 😀 Og det er jo sant! Se på alt du har fått til.
    Nå fikk du meg til å se hva jeg gjorde og kjempet meg gjennom de gangene jeg har vært skikkelig dårlig.
    Takk for perspektivet! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s