Erfaringskompetanse

For en tid siden ble jeg spurt om å skrive noen innlegg for erfaringskompetanse.no. I dag ble det første innlegget lagt ut. Du kan lese det her.

7 kommentarer

Filed under Hverdag

7 responses to “Erfaringskompetanse

 1. Monika

  Hei. Jeg gikk i EMDR behandling 1 gang ukentlig i nesten to år, med gode resultater. Dette var hos en psykiatrer jeg hadde gått til samtaletimer hos i flere år i forkant. Jeg var trygg på henne og vi hadde en god relasjon. Tiden i behandling er noe av det tøffeste gjennom mine år i behandling, tross dette faktisk de to åra jeg klarte meg uten medesiner. Jeg var heldig å få tett oppfølging av psykiatrisk sykepleier mellom behandlingene,dette ble for meg en god støtte. Jeg kan med hånden på hjerte si at for meg ble EMDR den behandlingen som bidro til at jeg i dag er frisk og medesinfri. Det var for meg nødvendig og gjennoppleve traumene for å bli frisk, ikke bare for å forstå ting som var skjedd, men og for å klare å bli kvitt senskader som blantannet gjorde att jeg ikke fikk ett normalt forhold til tannlege og andre ting som i en hverdag må fungere. Jeg er i dag fulltidsstudent og fungerer godt i full dag med studier. Om du vil lese mer ligger det en repotasje i arkivet til puls på nrk om meg og behandlingstiden. Du kan søke på » behandling som virker» Ønsker deg masse lykke til. Monika

 2. Jeg har prøvd det noen ganger. Det kunne gjøre vondt, men var overhodet ikke skummelt.
  Men jeg ville aldri hatt dette som «hovedbehandling»; til det er jeg for glad i å snakke.

  • Hehe, ja vi snakker litt i starten av timene også. Litt om hvordan den siste tiden har vært, og om det har dukket opp noen uønskede tanker eller følelser siden sist.

 3. camthor

  ja,viktig å få etablert en «trygg plass» før du setter skikkelig i gang.

 4. Så betryggende å høre positive erfaringer. Dette gir tro på fortsatt behandling.

  Jeg har ikke begynt å jobbe intenst med selve traumene ennå, er i en startfase hvor jeg skal bli kjent med meg selv og trygg, før vi begynner med de konkrete minnene.

 5. camthor

  Hei. Vil bare si at EMDR funker! har nå gått i behandling siden jul. Merker at hverdagen begynner å bli lettere etter ca to år i et sant H…Har ikke kunnet bearbeide traumer tidligere, pga retraumatisering. EMDR er vondt mens det står på, og jeg er sengeliggende samme dag som EMDR er gjort, men nå vet jeg at dagen etterpå blir lettere. Og for hver EMDR behandling tar jeg nå et steg opp i trappa, fra mørket, der har jeg vært. Ville bare du skulle vite det, at det er håp. masse lykke til videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s