Panikkangst

I dag klarte jeg å få et panikkangstanfall og jeg vet ikke om jeg tør å gå ut av leiligheten igjen.

Satt å så på TV i den bittelille stua mi. Jeg sitter 1 meter fra vinduet ut mot oppkjørselen og inngangsdøra mi. Så jeg gløtter ut og ser en dame i 50 åra komme mot leiligheten min. Hun legger hendene mot ruta og stirrer inn. Et øyeblikk blir jeg forvirret og skjønner ikke hva hun holder på med før hun river opp døra mi og marsjerer inn. Hun brøler «Er det du som er ….» Jeg svarer ja og hun begynner å kjefte og smelle og fortelle meg at jeg er verdens største idiot, korka, dum forbanna dum. Jeg spør henne hva problemet er og hun forteller rasende at jeg har kastet søpla mi feil, i hennes søppeldunk. Jeg ber høflig om unnskyldning og sier at jeg trodde den søppeldunken tilhørte det huset jeg bor i. Da får jeg en ny tirade om at jeg var en korka idiot og at jeg måtte skjønne at det var hennes eiendom. Igjen beklaget jeg rolig og høflig, men hun hisset seg bare mer og mer opp. Jeg var nå blitt så redd at jeg begynte å hyperventilere. Det gikk ikke ann å snakke saklig eller med fornuft til denne dama. All følelse i kroppen min forsvant og jeg begynte å skjelve. Hun sa at hun hadde vært å snakket med alle andre i huset og fortalt dem hva jeg hadde gjort. Endelig klarte jeg å reise meg opp av sofaen og jeg ba henne om å gå ut av leiligheten min. Da så hun bare på meg og lo. Hun sa «Hah! Kaller du dette en leilighet, det er et hull!». Nå hadde panikken min tatt overhånd jeg hadde tårer i øynene så jeg ropte «Kom deg ut, nå!». Det føltes som jeg falt ned en lang tunell, og jeg fikk ikke puste. Jeg gikk mot henne og hun rygget ut av leiligheten mens hun ropte «Du er en jævla feiging» til meg, Jeg smalt døra igjen og låste den.

Så satte jeg meg ned å begynte å storgråte. Jeg var livredd for dama. Etter noen minutter fikk jeg roet meg ned såpass at jeg fikk ringt husverten min som bor i leiligheten over meg. Jeg fortalte hva som hadde skjedd. Han sa at joda, hun hadde vært oppe hos han og han hadde tatt på seg skylden for søppelkatastrofen, fordi han ikke hadde fortalt meg hvor søppelkassene sto, og at jeg bare hadde bodd der i en måned, så han håpet hun hadde forståelse. Hun hadde ringt på til alle i huset og fått dem på trappen og fortalt om dette. Mens jeg snakker med husverten min ser jeg at hun kommer tibake med poser i hendene. Hun ser inn vinduet på meg og smiler. Hun kjenner på døra, som jeg heldigvis låste. Så tømmer hun søppelposene forran døra mi og går.

Husverten min kom ned og hjalp meg med å plukke opp søpla. Han sa jeg ikke måtte bry meg om henne, at det var hans feil, og at dama tydeligvis var ustabil. Men jeg er fortsatt livredd. Hun skremte vettet av meg med å bare brase inn i leiligheten min på den måten og rope og kjefte på meg. Jeg takler konfrontasjoner dårlig i utgangspunktet, og begynner alltid å gråte i krangler. Men dette er faen meg noe av det værste jeg har vært med på.

Er ennå forfærdelig redd, og jeg aner ikke hvordan jeg skal komme meg ut av leiligheten igjen. Har trukket for gardinene og er livredd for å åpne de. Jeg gråter ennå, har grått i snart en time. Hyperventlieringen har jeg fått kontroll på, men jeg skjelver ennå og er nummen i kroppen. Føles som jeg er utenfor min egen kropp.

Dette er angst, jeg kjenner det, jeg vet det, fordi det føles som jeg fysisk er i ferd med å dø. Faen heller. For ei heks! Jeg er livredd for at hun skal komme tilbake å gjøre noe enda værre. Knuse vinduet mitt, eller sette fyr på huset. Jeg vet at det er irrasjonell frykt, og at det er katastrofeangsten som snakker, men jeg er bare så utrolig redd, og så utrolig alene. Jeg er redd for bare å se henne igjen, noe som jo er ganske sannsynlig ettersom vi er naboer. Jeg er redd for at hun skal klikke når hun ser meg og gå til angrep mot meg. Jeg er redd, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Hvis hun kommer tilbake ringer jeg husverten min, ikke faen om jeg åpner døra for henne.

Må prøve å roe meg ned nå. Nytter ikke å spinne videre på angsten, men det er vanskelig når du først har mistet kontrollen. For nok ikke sove i natt…Må bare prøve å ta det med ro og distrahere meg selv med noe annet. TV eller Playstation, hva som helst. Kommer hun tilbake tror jeg at jeg kommer til å besvime.

4 kommentarer

Filed under Angst

4 responses to “Panikkangst

 1. Herlighet, det høres ut som en helt grusom opplevelse! Hadde nok reagert på akkurat samme måte som deg, enn at folk kan oppføre seg så ufyselig!!?

 2. Morild

  Hjelp! For en skremmende opplevelse! Den damen kan umulig ha det godt med seg selv, og så var det tilfeldigvis deg det skulle gå ut over denne gangen. Forferdelig 😦 Det minner meg veldig om en lignende hendelse jeg opplevde for noen år siden. Jeg ble riktig nok ikke invadert i mitt eget hjem slik du ble, men jeg ble fullstendig overhøvlet av en klikkazoid nabomann fordi jeg la søppelet mitt i hans søppelkasse etter som kassen til husverten min var full. Han kom ens ærend brasende ut på verandaen for å skjelle meg ut med all sin kraft. Han ba meg til og med hute meg hjem til der jeg kom fra (det skal sies at jeg er fra en nordligere landsdel enn der jeg oppholdt meg under denne incidenten). Det var en mildt sagt rystende opplevelse. Med dette i bakhodet, kan jeg bare forestille meg hvor jævlig det må ha vært for deg å få den sinte nabodamen inn på hybelen din…

 3. E

  Oj… Jeg skjønner godt at du ble redd og satt ut og fikk panikk og alt mulig sånt. Det hadde jeg også gjort…
  Jeg tenker nesten at du ikke burde ringe husverten hvis hun dukker opp igjen, men politiet. Men det er selvfølgelig opp til deg.
  Håper hun skjerper seg og slutter å terrorisere nabolaget… Skal krysse fingrene for at et eller annet få henne til å innse at man ikke kan oppføre seg sånn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s