Bipolar eller ADHD?

Har lest meg litt opp på ADHD i dag. Grunnen til det er at jeg lurer på om jeg har blitt riktig diagnostisert. Kanskje er grunnen til at ingen medisiner funker på meg rett og slett så enkel som at jeg ikke er bipolar. Man kan jo håpe. Begge lidelsene ligger i familien, så det er jo ikke så usannsynlig. Eller kanskje jeg har begge delene, er det i det heletatt mulig?

Etter å ha lest litt kom jeg fram til at det var vanskelig å skille mellom symptomene. Det eneste som i såfall skulle tale for ADHD istede for bipolar må være at jeg har hurtige humørsvigninger. Men jeg har også langsomme og trege depresjoner som varer og varer.

Så jeg endte opp med å ta en del tester på nettet for å se. Jeg scoret top score ADHD og bipolar, så det var ikke mye klarhet å få i spørsmålet.

Jeg håper vel bare at det hele skal være en misforståelse. At jeg ikke er bipolar. At jeg skal bli satt på Concerta eller Ritalin og at alt skal bli bedre. Patetisk, men sant. En del av meg har fortsatt et håp om at det egentlig ikke er sant. Men jeg har jo blitt grundig testet, flere ganger, av eksperter som alle ser ut til å være enig i at jeg er bipolar. Innerst inne vet jeg vel at det er sant, men noen ganger kan man jo håpe.

Reklame

2 kommentarer

Filed under bipolar, Psykisk Helse

2 responses to “Bipolar eller ADHD?

  1. Det som er litt spesielt med ADHD medisiner er at du er nødt til å få godkjennelse fra fylkeslegen for å bruke det. Grunnen er at virkestoffet i Ritalin er amfetamin. Det har naturlig nok stor verdi på gata, og derfor gir de sjeldent ut Ritalin eller Concerta uten en ADHD diagnose.

    Men jeg skal ta det opp med den nye behandleren min når jeg kommer tilbake til trondheim. Så kan jeg hvertfall testes for ADHD.

  2. E

    Går det ann å prøve adhdmedisin selv om det ikke er sikkert det er det du har? Skader det? Jeg mener, de prøver jo alt mulig rart av medisiner uansett. Jeg fikk ihvertfall antipsykotisk selv om ingen trodde jeg var psykotisk. Det er bare en tanke, sikkert en veldig rar en, jeg kan ingen ting om adhd, og ihvertfall ikke om medisinene, men hvis det ikke er farlig å prøve så kan da ikke det gjøre noe. Virker det så er jo det bra, og virker det ikke, så virker det ikke. Men det er sikkert en grunn til at de ikke har prøvd. Jeg vet jo ikke, jeg bare skriver og tenker, men vet ingen ting.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s