Behandling

Nå er jeg kommet i gang med EMDR terapien og tenkte jeg skulle forsøke å forklare dagens time.

I dag begynte vi med et relativt greit minne. Ikke et traume, det sparer vi til jeg har blitt bedre kjent med prosessen. Det handlet om en krangel jeg hadde med ei venninne en gang som var vanskelig for meg. Først fortalte jeg kort hva situasjonen gikk ut på og dannet meg et mentalt bilde av denne situasjonen. Så skulle jeg si hvor urolig jeg ble eller hvor vanskelig dette minnet var for meg på en skala fra 0-10. Jeg ble spurt om hva denne situasjonen fikk meg til å føle om meg selv. For å få hjelp til det ble jeg gitt en liste med negative følelser og valgte en. Så skulle jeg finne et motsetning til denne negative følelsen. Den negative følelsen jeg ga var ”Det er noe galt med meg.” og motsetningen var ”Jeg gjør så godt jeg kan.” Deretter skulle jeg si hvor sann denne motsetningen føltes på en skala fra 1-7.

Så begynner selve opplegget. Du velger selv om du vil ha øynene åpne eller igjen. Du blir bedt om å ta fram det mentale bildet av situasjonen og føle på den. Deretter tapper behandleren din deg på armene eller tar fingrene fram og tilbake. Når han slutter skal du trekke pusten og si hva du føler. Dette gjentaes mange ganger.

Prosessen fikk meg til å virkelig kjenne på alle følelsene igjen, og legg de til en viss grad mer bak meg. Jeg ble også mer klar over hvilke følelser jeg faktisk hadde rundt dette. Innse at det som har skjedd, har skjedd men det er over nå. Grunnen til at man fører fingeren fram og tilbake eller tapper på høyre og venstre hånd er i følge ekspertene for å koble sammen de to hjernehalvdelene. Såkalt bilateral stimulering. Dette skal vistnok koble sammen fornuften og følelsene.

Følte at det gikk greit i dag. Det var slitsomt å skulle holde fokus på en vond situasjon over såpass lang tid, så jeg er spent på hvordan det blir når vi skal begynne med traumene.

Reklame

1 kommentar

Filed under Hverdag

One response to “Behandling

  1. Jeg har hørt masse bra om den type behandling, kjenner selv ei som var veldig traumatisert fra barndommen og veldig hemmet i det daglige pga dette. Hun hadde intensive timer med den type behandling, og ble veldig mye bedre. Lykke til, håper dette hjelper deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s