Konsert

Noen dager siden oppdatering nå. Begynner med Mandag:

For en dag! Ingen søvn. Sist jeg så på klokka var den rundt 0630. Sov i to timer før jeg spratt opp og dro til samtale. Lite viste jeg at klokka mi på et eller annet mystisk vis har klart å stille seg en time fram i tid, så jeg ble sittende på Bipolarklinikken å vente i en time fordi jeg kom for tidlig. FML

Samtalen jeg hadde på Bipolarklinikken var intervjuet som henger sammen med BRAIN studien. Det var en merkelig samtale. Ble både motivert og provosert.

For det første er det tydelig at jeg har blitt ganske dårlig behandla av helsevesenet i forhold til medisiner og behandling, det er nå en ting. Hun jeg snakket med var sjokkert over «medisinlista» mi og hvordan jeg har blitt forsøkt behandlet. En annen ting er at jeg ikke har blitt skikkelig orientert om bivirkningen av en medisin jeg har gått på i 2 år. Fikk vite i dag at denne medisinen (Orifiril) er siste valget til jenter i fertil alder pga faren for cyster som fører til infertilitet. De hadde nevnt til meg for noen uker siden at dette var en mulig bivirkning, men ikke hvor alvorlig det var. Så nå er jeg offisielt skremt.

Hun snakket mye om å kjempe og ta livet tilbake. Blandt annet i forhold til kosthold. Og den delen av samtalen skremte meg. «Du kan ikke drikke cola lengre. Du kan ikke spise brødskiver. Du kan ikke spise poteter. Du kan ikke spise pasta. Hold deg unna alt med sukker og stivelse». Hun prata lenge om fiskekaker uten poteter og jeg kjente helt ærlig på meg at jeg fikk lyst til å grine. Så viktig er faktisk god mat for meg! Greit at man skal være forsiktig med hva man spiser og man skal passe seg for karbohydratene, men denne dama ville at jeg skulle kutte ut alt jeg er glad i. «På den måten blir du frisk!»

Oppskriften hennes var god søvn, faste rutiner, godt kosthold og trim. Forsåvidt greit, men hun klarte altså å skremme vettet av meg med kostholdsanbefalningene sine. Hun er den første personen som har sagt til meg at jeg er overvektig og den stakk. Kjente jeg ble provosert så jeg svarte til henne at jeg hadde da for fanken spist poteter, pasta og drukket cola før jeg begynte på Seroquel også. Det var etter jeg begynte på Seroquel at jeg la på meg 25 kg.

Ellers har lite skjedd. Var hjemme i går og begynte operasjon pakking. Har enda ikke fått meg noen plass å bo, så det blir sannsynligvis hjem til mamma om noen uker…Liker ikke.

I kveld skal jeg på Motorpsycho konsert 🙂 Blir godt å gjøre noe annet. Satte på ei plate jeg ikke har hørt på på noen år og begynte å gråte. Den kom ut i en periode av livet mitt som var veldig bra. Jeg hørte på plata hele tiden, og livet mitt var fint. Var rett og slett vondt å høre på den nå når jeg vet hvordan livet mitt har utviklet seg siden den gangen, så jeg måtte gråte litt. Men konsert i kveld blir bra 🙂

1 kommentar

Filed under Hverdag

One response to “Konsert

  1. Sol

    Blir alltid litt provosert når folk sier at man blir hokus pokus frisk! fra å kutte ut karbohydrater. Ja, det har nok en innvirkning men det skader hjernen hvis man kutter ut ALT som heter karbohydrater.
    Jeg vokste opp på poteter til hver middag, brød hele dagen, H-melk og jeg la ikke på meg før jeg flytta for meg selv og fikk henda mine på godteri (pluss et p-pillemerke som fucka seriøst med meg).
    Skal man trene i tillegg, må man ha litt karbohydrater.

    Skjønner at dama ville hjelpe deg, men skal man ned i vekt må man være motivert selv og det blir man ikke ved å høre «du får ikke lov til å spise det du liker».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s